Kwaliteitszorg

Patiëntervaringen

Onze patiënten kiezen voor Melles Hoornvlieskliniek vanwege onze vooruitstrevende behandelingen en uitstekende klinische resultaten. We werken met een klein en hecht team, de patiënt staat voor ons werkelijk centraal en onze wachttijden voor een eerste afspraak of een hoornvliestransplantatie zijn kort.

 

Patiënttevredenheid

Wij horen graag hoe u als patiënt onze zorg waardeert. Daarom houden we regelmatig tevredenheidsonderzoeken. Met de uitkomsten hiervan kunnen wij onze zorg beter afstemmen op uw wensen, de kwaliteit in stand houden en daar waar nodig de zorg verbeteren. Deelname aan een tevredenheidsonderzoek is altijd vrijwillig en wij gaan zorgvuldig en vertrouwelijk met de verkregen informatie om.

 

Zorgkaart Nederland

Op de website van Zorgkaart Nederland krijgt Melles Hoornvlieskliniek Rotterdam gemiddeld een 9,3. Via deze pagina komt u terecht bij onze Zorgkaart Nederland waardering, daar kunt u alle waarderingen bekijken.

 

Wilt u zelf een waardering geven over onze dienstverlening? Wij zijn blij met uw beoordeling! Om uw waardering te geven klikt u op deze link. Er opent een nieuw venster met de website van ZorgkaartNederland. Vervolgens kiest u ‘Waarderen’ en kunt u het formulier verder invullen.

Ik ben zeer tevreden met de resultaten van mijn twee hoornvlies transplantaties (DMEK). Ik heb nu 100% zicht (i.p.v. rond 40% voor de operaties). De stafleden zijn zorgzaam vanaf het receptie tot in de operatiekamer. Alles werd duidelijk uitgelegd.

Zeer goede ervaringen met het NIIOS (Hoornvlieskliniek Rotterdam). Vakkundig toegewijd personeel. Vriendelijke bejegening. Heel prettig dat zij je kunnen helpen met complexe oogaandoeningen, waarbij ze nieuwste inzichten op dit gebied gebruiken.

Bij deze kliniek wordt er gezegd wat ze gaan doen en vervolgens doen ze wat ze zeggen! Heel goede ervaringen, alles klopt gewoon!

Melles Hoornvlieskliniek biedt excellente zorg. De zorgverleners luisteren, overleggen met elkaar en diagnostiseren weloverwogen. De behandeling wordt uitgebreid besproken in de ruimste zin, zowel medisch als administratief/financieel. Samen met mijn vrouw heb ik steeds de kliniek bezocht, wij voelden ons, onafhankelijk van elkaar, zeer welkom. Het resultaat van de hoornvliestransplantatie is boven verwachting geslaagd.

Uitslag tevredenheidsonderzoeken

In het tevredenheidsonderzoek vragen wij onder andere naar de informatieverstrekking en begeleiding in de kliniek, en ook de telefonische bereikbaarheid. Daarnaast wordt er gevraagd naar de ervaring van onze patiënten over een behandeling of operatie en de nazorg. De ondervraagde patiënten beoordelen onze zorg positief en 97% beveelt de kliniek aan met een 8, 9 of 10 (uitslag tevredenheidsonderzoek 2021).

 

Tevredenheid verwijzers

Melles Hoornvlieskliniek ontvangt patiëntverwijzingen van oogartsen, huisartsen en optometristen. De relatie met onze verwijzers evalueren we geregeld via enquêtes, net als bij onze patiënten. Bovendien heeft ons medisch team geregeld intercollegiaal overleg en spreken zij elkaar tijdens oogheelkundige congressen. Ook deze feedback gebruiken we om de dienstverlening verder te verbeteren.

Meer informatie over hoe wij u kunnen helpen met een behandeling op maat?

Plan vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten.

Maak een afspraak