Onze werkwijze

COVID-maatregelen

Gelieve deze maatregelen goed door te nemen vóór uw bezoek aan onze kliniek.

 

 

Adviezen rondom vaccinatie voor hoornvliestransplantatiepatiënten

 

Heeft u (in het verleden) een hoornvliestransplantatie ondergaan of krijgt u binnenkort een hoornvliestransplantatie? Leest u deze patiënteninformatie over het COVID19-vaccinatiebeleid en hoornvliestransplantaties dan goed door.

 

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) heeft, in samenwerking met hoornvlieschirurgen van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) adviezen opgesteld waarin wordt uitgelegd wat het vaccinatiebeleid betekent voor hoornvliestransplantatiepatiënten.

 

Wij adviseren om gedurende 4 weken voor of na vaccinatie geen transplantatie te ondergaan. Dit advies geldt bij COVID-vaccinatie, maar ook bij griep-vaccinatie of andere vaccinaties.

 

Daarnaast luidt het advies om na vaccinatie de druppelfrequentie van uw afweeronderdrukkende oogdruppels (FML, dexamethason, prednisolon) tijdelijk te verhogen. Dit geldt ook voor een eventuele boosterprik.

 

Wij vinden het belangrijk u persoonlijk te adviseren en raden u aan contact met ons op te nemen alvorens de druppelfrequentie eventueel aan te passen!
Telefoonnummer: 010-2974444 en E-mail: info@hoornvlieskliniek.nl

 

Ons COVID-19 beleid

 

Als kliniek willen wij optimale en verantwoorde zorg bieden. Wij hanteren hierbij de afgegeven adviezen van het RIVM, het NOG (Nederlands Oogheelkundig Gezelschap) en de Federatie Medisch Specialisten.

 

Om onze zorg veilig te houden, vragen wij graag uw hulp en begrip voor het volgende:

 

  • Heeft u op het moment van uw geplande afspraak klachten die wijzen op corona of wacht u op de uitslag van een coronatest? Blijf dan thuis en neem contact met ons op via 010 2974444
  • Kom niet te vroeg naar uw afspraak
  • Houd zoveel mogelijk 1.5 meter afstand
  • Aangezien wij tijdens de verschillende onderzoeken de 1,5 meter niet kunnen waarborgen, zullen wij in de spreekkamers mondkapjes blijven dragen (dit geldt voor zowel het personeel als voor de bezoekers van onze kliniek)
  • Onze medewerkers schudden geen handen
  • Om het aantal aanwezige personen binnen de kliniek te beperken willen wij u vragen om, indien mogelijk, zonder begeleider de kliniek te betreden.

 

Mocht u vragen hebben, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via telefoonnummer 010-297 44 44 of per e-mail naar info@hoornvlieskliniek.nl.

 

Via ons algemene telefoonnummer (010-2974444) zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8.30 – 17.00 uur. Buiten kantoortijden wordt u, wanneer er sprake is van spoed, via dit nummer doorgeschakeld naar de dienstdoende arts.