Behandelingen

UV-Crosslinking

Neem contact op

Het doel van UV-Crosslinking is om verdere toename van de ectasie (zoals bij keratoconus) af te remmen of te stoppen door het verzwakte bindweefsel te verstevigen.

 

Tijdens de behandeling worden riboflavine (vitamine B2) oogdruppels toegediend en wordt er gebruik gemaakt van Ultraviolet-A licht. Hierdoor ontstaan er nieuwe verbindingen tussen de bindweefsellagen en wordt het hoornvlies steviger.

 

Het oog wordt plaatselijk verdoofd door middel van oogdruppels. Na de operatie krijgt u oogdruppels en een bandagelens om het oog te beschermen. U kunt na de ingreep naar huis. Wij adviseren u om onder begeleiding te komen omdat het gezichtsvermogen na de behandeling tijdelijk verminderd kan zijn.

 

Na de operatie kunt u wat pijn ervaren en is het goed het even wat rustiger aan te doen. Wij raden u aan de door ons voorgeschreven oogdruppels volgens voorschrift te gebruiken om het oog goed te laten genezen en de kans op infectie te verkleinen.

 

 

Bij UV-crosslinking wordt eerst het bovenste hoornvlieslaagje (epitheel) verwijderd met een soort sponsje. Tijdens de behandeling worden riboflavine (vitamine B2) oogdruppels toegediend en wordt er gebruik gemaakt van Ultraviolet-A licht. Hierdoor ontstaan er nieuwe verbindingen tussen de bindweefsellagen en wordt het hoornvlies steviger. Aan het eind van de behandeling wordt er een bandagelens op het oog geplaatst om het oog te beschermen tot het epitheel weer is aangegroeid.

Waarom kiezen voor
Melles Hoornvlieskliniek?

Minimaal invasieve behandelingen op maat voor u
Al ruim 20 jaar voorloper in hoornvlieszorg
Persoonlijke tijd en aandacht van ons betrokken team
Maak een afspraak