Behandelingen bij keratoconus en andere hoornvliesectasieën

Bij de keuze voor behandeling van keratoconus en andere hoornvliesectasieën worden de ernst van de aandoening, de aard van de klachten en de aanwezigheid van eventuele progressie als uitgangspunt gebruikt.

Neem contact op

Omdat er een grote samenhang is ontdekt met de verergering van keratoconus en het wrijven in de ogen, luidt het eerste advies om niet meer in de ogen te wrijven. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit een gunstig effect heeft op de stabilisatie. Indien een allergie ten grondslag ligt aan het wrijven dan kan hiervoor medicatie worden voorgeschreven door de oogarts.

 

In de beginfase van de ectasie is de gezichtsscherpte vaak goed te verbeteren met brilcorrectie. Wanneer brilcorrectie onvoldoende effect heeft, dan kan met behulp van contactlenzen het zicht worden verbeterd. Dit is goed mogelijk bij zowel een beginnende als gevorderde hoornvliesectasie. Er zijn verschillende soorten contactlenzen beschikbaar, waaronder zachte lenzen, vormstabiele lenzen, hybride lenzen en scleralenzen. Advies en aanmeting van contactlenzen is mogelijk in de kliniek en wordt gedaan door Visser Contactlenzen of uw eigen optometrist/contactlensspecialist.

 

Soms zal een hoornvliesoperatie geadviseerd worden/ nodig zijn. Er bestaan verschillende behandelingen, afhankelijk van de ernst van de keratoconus en het beoogde doel.

Waarom kiezen voor
Melles Hoornvlieskliniek?

Gespecialiseerde artsen
Alle expertise onder één dak
Altijd vrijblijvend een eerste afspraak
Maak een afspraak